Пятница, 19.04.2024, 22:09
Вітаю Вас Гость | RSS

Сквирський РМК

Меню сайту
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Блог

Головна » 2011 » Октябрь » 25 » Конкурс для учителів суспільствознавчих дисциплін «Архіви й архівна справа в Україні»
15:15
Конкурс для учителів суспільствознавчих дисциплін «Архіви й архівна справа в Україні»
Шановні колеги!

Редакція газети «Історія України» запрошує вас до участі в конкурсі, який оголошує видавництво «Шкільний світ». Конкурс присвячено пам’яті відомого українського історика Валерія Миколайовича Волковинського, який 10 років очолював тижневик «Історія України».

Упродовж останніх десятиріч під впливом процесів державотворення, трансформації політичних і соціально-економічних відносин, вирішення найважливіших питань культурного характеру архівна наука невпинно еволюціонувала. Відбулися істотні зміни в організації архівної справи, архівної освіти, архівознавчих досліджень, пов’язані з демократизацією архівної системи, реформуванням управління архівною справою, з відродженням національних традицій архівістики, інтеграцією архівів держав у світове архівне співтовариство.

Сьогодні, коли наша молода держава утверджується у світовому співтоваристві як правова і всебічно розвинута країна, постає питання дослідження невідомих сторінок її історії. Особливу роль у цьому напрямку відіграють архівні установи, котрі є основними нагромаджувачами і зберігачами писемних (і не тільки) матеріалів.

Останнім часом значно розширилося і якісно змінилося коло користувачів архівної інформації. Враховуючи зростаючий інтерес громадськості до архівних установ та рівень наукового використання архівних матеріалів, архівні заклади стають усе більш доступними для широкого кола дослідників та просто зацікавлених громадян.

Тому темою п’ятого ювілейного конкурсу редакція газети вирішила обрати «Архіви й архівна справа в Україні». Вона є знаковою для особистості Валерія Миколайовича Волковинського, оскільки цій справі він присвятив значну частину свого життя.

Чекаємо на ваші доробки. Це можуть бути плани-конспекти уроків для 5-го класу, програми та розробки занять курсів за вибором з означеної теми, науково-методичні матеріали щодо використання архівних матеріалів на уроках історії та в позакласній роботі, наукові статті про архіви в Україні тощо.

Вимоги до конкурсантів

1. Рукопис має бути чітко надрукований через 1,5 інтервали на комп’ютері, на папері звичайного формату (А4) з обов’язковим доданням електронного варіанта матеріалу на електронному носії. Набір тільки у Word, шрифт Times New Roman. Матеріал надсилайте поштою або на нашу електронну адресу (див. нижче).

2. Усі цитати й посилання на статті та книжки мають бути ретельно вивірені за першоджерелами. У виносці обов’язково слід зазначати, звідки взято цитату, автора та назву книжки або статті, видання, в якому ця стаття опублікована, місто, видавництво, рік видання і номер сторінки.

3. Розробки уроків слід оформлювати відповідно до методичних вимог, зазначаючи: цілі, обладнання, тип, форму, етапи проведення уроку.

4. Якщо у статті використано матеріали з інших видань або з Інтернету, у ній обов’язково мають бути посилання на використану літературу або відповідні сайти.

5. Малюнки додаються до рукопису на окремих аркушах. Схеми та креслення мають бути виконані на білому папері чорною кульковою ручкою з дотриманням товщини ліній і загальноприйнятих стандартних позначень.

6. Фотографії (автора, групи авторів, учителя з учнями тощо) мають бути надруковані на матовому папері, підписані м’яким олівцем. Бажано надсилати електронний варіант фотографії у форматі TIF або GPJ (розділення 300 точок на дюйм) окремим файлом.

7. Матерали, надіслані на конкурс, не повертаємо та не рецензуємо.

Заявки на участь у конкурсі приймаються до 1 лютого 2012 року.

Роботи надсилайте на адресу:
01014, м. Київ, вул. Тимірязєвська, 2, видавництво «Шкільний світ», редакція газети «Історія України», на конкурс пам’яті В. М. Волковинського.
E-mail: history@1veresnya.com.ua

Із повагою, редакція «Історія України»

Адреса для листування:
01014, м.Київ, вул.Тимірязєвська,2
тел. (044) 537-32-00
E-m: history@1veresnya.com.ua ; 1veresnya.History@gmail.com
сайт: http://osvitaua.com/
форум: http://forum.osvitaua.com/
Переглядів: 726 | Додав: toshka | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Октябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Сквирський РМК...м. Сквира, вул. Богачевського, 55, 09000 skviravo@ukr.net